Som udgangspunkt for medborgerkurset i Ungdomsbyen skal eleverne have arbejdet med begrebet medborger. Resultatet af dette arbejde medbringes på kursusdagen og danner afsæt for første del af elevkurset. Under ”Er du MEDborger” kan du finde inspiration til, hvordan dette arbejde kan tilrettelægges. 

Afhængigt af hvilket af de tre medborgerkurser eleverne deltager i, er der en række forventninger til områder, eleverne skal have arbejdet med, før de kommer i Ungdomsbyen. Dette forberedende arbejde er en forudsætning for, at eleverne får det størst mulige udbytte af elevkurset. Det drejer sig bl.a. om forståelse af en række vigtige begreber og problemstillinger i relation til det enkelte kursus samt en grundlæggende viden, der skal give eleverne forudsætninger for at kunne tage stilling til de spørgsmål, der rejses i løbet af kursusdagen.

Nedenfor kan du under hvert forløb finde en lærervejledning, der beskriver de områder, eleverne forventes at have arbejdet med, inden de kommer på kurset samt idéer til, hvordan dette arbejde kan udmøntes i praksis.
Ligeledes kan du under "sådan kommer du videre" finde inspiration til, hvordan du efter elevkurset kan arbejde videre med det konkrete forløb og andre temaer i relation til forløbet.

Har du brug for baggrundsviden omkring medborgerskab, eller savner du inspiration til undervisningsmetoder og hvilke andre emner og problemstillinger, du kan arbejde med i undervisningen, kan du gå på opdagelse i "publikationer" og "links". Her findes forslag til litteratur og aktuelle websider, der kan anvendes direkte i undervisningen eller give inspiration til, hvordan man kan planlægge et undervisningsforløb, der har som mål at øge elevernes forståelse for temaer knyttet til demokrati og medborgerskab.

Forberedelsesmateriale

På denne side findes den opgave, der skal forberedes for at kunne deltage i projektet "Alle Inklusiv". Se også under "er du medborger? - Alle forløb".

Læs mere ...

Er du MEDborger?

Forberedelse til første del af Medborgerskabskursus i Ungdomsbyen

Læs mere ...

Sådan kommer du videre

Udover de temaer, der skitseres i forberedelsesmaterialet kan der i relation til kursets indhold arbejdes med følgende temaer efter kurset:

Læs mere ...

Forberedelsesmateriale

Som udgangspunkt for kurset bør eleverne som minimum have kendskab til:

Læs mere ...

Forberedelsesmateriale

Kurset fokus er medborgerskab set gennem temaet "fedt forbrug eller rent miljø. For, at få det bedste udbytte af kurset

Læs mere ...

Forberedelsesmateriale

Få mest muligt ud af elevdagen. Her kan du finde materialer med øvelser, der ruster eleverne til kurset.

Dette materiale sigter mod at forberede eleverne på en kursusdag, der handler om medborgerskab belyst gennem sundhed.

Læs mere ...

Idékatalog

Formålet med idékataloget er at give idéer og inspiration til arbejdet med demokrati, medborgerskab og fælleskab både i tilknytning til, men også uafhængigt af de eksisterende kurser i Medborgerhuset. Link til idékataloget

Publikationer

Til brug i arbejdet med medborgerskabet.

Læs mere ...

Links

Til brug i arbejdet med medborgerskabet.

Læs mere ...

Joomla SEO by AceSEF

webproduktion Historiefabrikken

Ved at browse denne side acceptere du automatisk vores cookie politik.